Poké bowl

GroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 200 gram parelcouscous
  • ½ tl Vadouvan
  • 4 dl groentebouillon
  • 200 gram maiskorrels
  • 200 gram sojabonen Rettich, dun gesneden
  • Wakame, geweld in water
  • 12 Roma tomaatjes
  • 200 gram kidney bonen, uitgelekt
  • 1 Choggia biet, dunne plakjes
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 50 gram geroosterd hennepzaad

Supplies

  • Spiraalsnijder
  • Dichte stoomoven pan
De bereidingstijd is ca. 15 tot 30 minuten.
Stap 1:

Doe de parelcouscous met de Vadouvan en groentebouillon in een dichte stoomovenpan en stoom dit 15-20 minuten op 100 ºC of kook deze gaar.

Stap 2:
Maak de couscous aan met wat olijfolie, citroenrasp, peper en zout.

Stap 3:
Stoom de sojabonen en maiskorrels in 2-3 minuten beetgaar op 100 ºC en spoel koud. Je kunt het ook koken in water met wat zout.

Stap 4:
Laat de kidney bonen uitlekken en snijd dunne reepjes (julienne) van de rettich of draai sliertjes met een spiraalsnijder.

Stap 5:
Schaaf met een mandoline (Japanse schaaf) dunne plakjes van de Choggia biet en leg in ijswater.

Stap 6:
Doe de Wakame in koud water en laat het wellen. Je kunt ook Wakame kant-en-klaar uit de koelwand gebruiken.

Stap 7:
Halveer de Roma tomaatjes in de lengte en maak ze licht aan met wat olijfolie en peper.

Stap 8:
Roer de Griekse yoghurt aan met rasp en sap van de citroen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 9:
Vul je bowl en houd rekening met de kleuren. Je kunt hier eindeloos mee variëren

 

Tip: Stomen is ideaal, omdat je meerdere producten tegelijkertijd kunt bereiden. Zonder smaakverlies en met behoud van kleur, structuur en vitamines en mineralen. Voor een snelle en smakelijke maaltijd of lunch: vul aan met vis, vlees of kaas.