Pittige wortels

15 minutenGroenteStoomovenMakkelijk
Dit gerecht is voor 2 personen.

Ingredients

  • 4 takjes bladpeterselie
  • 200 g bospeen
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ el citroensap
  • ¼ tl gemalen komijnzaden
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 15 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Pluk de bladpeterselie en hak heel fijn.

Stap 2;

Schil de wortels en snijd in dunne plakken en leg deze in een stoomovenpan met gaatjes. Zet de pan in de stoomoven.

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                              6 minuten

Stap  3:

Meng de bospeen meteen met de gesneden bladpeterselie, paprikapoeder, chilipoeder, citroensap, gemalen komijnzaden en olijfolie.

Stap 4:

Bewaar de bospeen afgedekt tot verder gebruik.

Stap 5:

Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en serveer op kamertemperatuur.

 

Tip: Pittige wortels, ook heerlijk te combineren met deze gegrilde kippenpootjes.