Pittige wortels

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 takjes bladpeterselie
  • 200 g bospeen
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ el citroensap
  • ¼ tl gemalen komijnzaden
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes

Bereidingswijze

Pittige wortels, ook heerlijk te combineren met deze gegrilde kippenpootjes.

Stap 1
Pluk de bladpeterselie en hak heel fijn.

Stap 2
Schil de wortels en snijd in dunne plakken en leg deze in een stoomovenpan met gaatjes. Zet de pan in de stoomoven.

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                             6 minuten

Stap  3
Meng de bospeen meteen met de gesneden bladpeterselie, paprikapoeder, chilipoeder, citroensap, gemalen komijnzaden en olijfolie.

Stap 4
Bewaar de bospeen afgedekt tot verder gebruik.

Stap 5
Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en serveer op kamertemperatuur.

Deel dit artikel: