Peulvruchtensalade

25-30GroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 100 gram haricots verts
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwten
  • 1 tl korianderzaad gekneusd
  • 1 tl mosterdzaad
  • 3 el olijfolie
  • ½ rode ui
  • 1 chili peper
  • 1 teen knoflook
  • 6 takken dragon
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl nigella zaad

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereidingswijze

Peulvruchtensalade

Stap 1:

Maak de haricots verts schoon en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                                        100C
Bereidingstijd                             3 minuten

Stap 2:

Maak de peultjes schoon en leg samen met de doperwten in een stoomovenpan met gaatjes .

Stap  3:

Zet de peultjes met de doperwten bij de haricots verts in de stoomoven.

Stomen                                        100 °C
Bereidingswijze                          1 minuut

Stap 4:

Doe de haricots verts, peultjes en doperwten in koud water.

Stap 5:

Giet de haricots verts, peultjes en doperwten af en meng met elkaar.

Stap 6:

Bewaar op het aanrecht tot verder gebruik.

Stap 7:

Verwarm de olijfolie op de kookplaat en voeg het korianderzaad, mosterdzaad toe.

Stap  8:

Wanneer de zaadjes beginnen te springen de pan van de kookplaat halen.

Stap 9:

Giet de olie met de zaadjes over de groenten.

Stap 10:

Snipper de rode ui.

Stap  11:

Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn.

Stap 12:

Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.

Stap 13:

Pluk de blaadjes van de dragon en snijd fijn.

Stap 14:

Meng de ui, chilipeper, knoflook, dragon en nigella zaadjes door de groente heen.