Melkbroodjes

BroodOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 200 gram melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 400 gram tarwebloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 5 gram zout
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter

Benodigdheden

  • Bakplaat met gaatjes
  • Kom

Iedereen is wel dol op melkbroodjes. Perfect voor ontbijt of op ieder ander moment van de dag. Veel bakplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Los het gistpoeder op in de melk en laat 20 minuten staan op het aanrecht.
  2. Doe de tarwebloem, melk, ei, witte basterdsuiker en het zout in een mengkom en kneed hier een soepel deeg van.
  3. Voeg de roomboter toe en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
  4. Laat het deeg 30 minuten rijzen op 30 °C*
  5. Kneed het deeg door en verdeel het in 12 bolletjes.
  6. Bol de deegbolletjes strak op en leg ze op de bakplaat met gaatjes.
  7. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen op 30 °C*
  8. Verwarm de oven voor op:
    Hetelucht Plus: 215 ˚C.
  9. Zet de bolletjes in de oven en stel deze in:
    Professional | Hetelucht Plus: 190 ˚C. 1 stoominjectie: na 2 minuten. Bereidingstijd: 12 minuten.
  10. Zet de broodjes op het aanrecht en laat afkoelen.

*Als u een combi-stoomoven heeft, gebruik dan het automatisch gistdeeg rijs programma.

Deel dit artikel: