Peulvruchtensalade

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram haricots verts
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwten
  • 1 tl korianderzaad gekneusd
  • 1 tl mosterdzaad
  • 3 el olijfolie
  • ½ rode ui
  • 1 chili peper
  • 1 teen knoflook
  • 6 takken dragon
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl nigella zaad

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes

Bereidingswijze

Peulvruchtensalade

Stap 1
Maak de haricots verts schoon en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                             3 minuten

Stap 2
Maak de peultjes schoon en leg samen met de doperwten in een stoomovenpan met gaatjes .

Stap  3
Zet de peultjes met de doperwten bij de haricots verts in de stoomoven.

Stomen                                        100 °C
Bereidingswijze                          1 minuut

Stap 4
Doe de haricots verts, peultjes en doperwten in koud water.

Stap 5
Giet de haricots verts, peultjes en doperwten af en meng met elkaar.

Stap 6
Bewaar op het aanrecht tot verder gebruik.

Stap 7
Verwarm de olijfolie op de kookplaat en voeg het korianderzaad, mosterdzaad toe.

Stap  8
Wanneer de zaadjes beginnen te springen de pan van de kookplaat halen.

Stap 9
Giet de olie met de zaadjes over de groenten.

Stap 10
Snipper de rode ui.

Stap  11
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn.

Stap 12
Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.

Stap 13
Pluk de blaadjes van de dragon en snijd fijn.

Stap 14
Meng de ui, chilipeper, knoflook, dragon en nigella zaadjes door de groente heen.