Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

VisKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • Ingrediënten
  • 300 gram pasta
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 100 gram zwarte olijven
  • 40 gram basilicum
  • 200 ml mayonaise
  • 6 ansjovisfilets
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 250 gram mini-romatomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 75 gram pijnboompitten
  • Rasp/sap van een halve citroen

Supplies

  • Koekenpan
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 15 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom of kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel koud. Maak aan met beetje olijfolie.

Stap 2:
Laat de tonijn uitlekken en deel in tweeën. Zet de helft weg.

Stap 3:
Halveer de mini romatomaatjes en de olijven, snipper de rode ui in fijne blokjes en spoel af onder koud water. Dit haalt de scherpe smaak eraf. Dep vervolgens droog.

Stap 4:
Roer de mayonaise aan met de helft van de tonijn en breng op smak met de balsamicoazijn.

Stap 5:
Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of koekenpan en zout licht na.

Stap 6:
Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak. Hak de ansjovisfilets fijn en meng erdoor.

Stap 7:
Voeg als laatste de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven eraan toe.

Stap 8:
Maak de rucola licht aan met wat olijfolie. Serveer dit bij de pasta.

Stap 9:
Strooi de pijnboompitten eroverheen en maak af met wat rasp en/of sap van citroen.

 

Serveren

Stap 1:
Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade.

 

Tip: Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise. Serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.