Pastasalade met tonijn
De bereidingstijd is ca. 15 tot 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Stoom of kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel koud. Maak aan met beetje olijfolie.
Stap 2: Laat de tonijn uitlekken en deel in tweeën. Zet de helft weg.
Stap 3: Halveer de mini romatomaatjes en de olijven, snipper de rode ui in fijne blokjes en spoel af onder koud water. Dit haalt de scherpe smaak eraf. Dep vervolgens droog.
Stap 4: Roer de mayonaise aan met de helft van de tonijn en breng op smak met de balsamicoazijn.
Stap 5: Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of koekenpan en zout licht na.
Stap 6: Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak. Hak de ansjovisfilets fijn en meng erdoor.
Stap 7: Voeg als laatste de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven eraan toe.
Stap 8: Maak de rucola licht aan met wat olijfolie. Serveer dit bij de pasta.
Stap 9: Strooi de pijnboompitten eroverheen en maak af met wat rasp en/of sap van citroen.
Serveren
Stap 1: Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade.
Tip: Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise. Serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.