Basissiroop voor dressings en sausjes

Basissiroop voor dressings en sausjes

KookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • Basis:
  • 175 ml blanke azijn
  • 75 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel zout

Benodigdheden

  • Pan

Dit recept is een heerlijke basis voor allerlei toepassingen. Een kleine hoeveelheid geeft al heel veel smaak. Deze basissiroop voor dressings en sausjes is een prachtige ‘smaakdrager’, vooral voor groene kruiden. Hieronder kunt u drie variaties vinden.

Stap 1.
Breng alle ingrediƫnten aan de kook en kook door totdat de suiker is opgelost.

Stap 2:
Laat afkoelen en bewaar de siroop in een fles. Hoeft niet in de koelkast.

 

Groenten

Doe een beetje van de siroop in de blender en voeg wat oregano (spicy oregano is erg lekker), een teentje knoflook en een snufje witte peper toe. Kook vervolgens verse tuinbonen, snijd een rode paprika in blokjes, bak pancetta en meng alles. Doe er tot slot wat van de dressing overheen.

 

Fruit

Pureer een beetje van de siroop met verse muntblaadjes. Maak een salade van vers fruit – zoals aardbeien, kersen, ananas, groene appel en peren – en doe de dressing eroverheen.

 

Aardappels

Klop de siroop met een eetlepel Doesburgsche Mosterd en een druppeltje olijfolie. Laat het een beetje lobbig worden. Kook Opperdoezer Ronde, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Meng er wat hamblokjes doorheen, een verkruimeld eitje, gehakte peterselie en uiteraard de dressing.

 

Tip

Ook lekker over een komkommer-tomaten salade. Doe een klein beetje van de siroop in de blender, voeg wat verse basilicumblaadjes toe en pureer dit.