Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Tosti van suikerbrood met brie de meaux

EiKookplaatGemiddeld

Ingredienten

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 65 gram suiker
  • 1 sjalot
  • 10 zachte dadels
  • 400 ml tomatensap
  • 200 ml witte wijn
  • 50 ml witte balsamico
  • 1 kaneelstokje
  • Zout
  • 3 el mosterdzaad
  • 300 ml water
  • 200 ml port
  • 100 ml water
  • 1 steranijs
  • ½ vanillestok
  • 4 stengels bleekselderij
  • Ijs
  • 1 suikerbrood van minimaal 1 dag oud
  • 400 gram brie de meaux

Benodigdheden

  • Blender
  • Pan

Dadelketchup

Stap 1:
Pel en snipper de sjalot superfijn.

Stap 2:
Verhit wat olie in de pan en zweet hierin gedurende 5 minuten de sjalot met tomatenpuree aan.

Stap 3:
Snijd de dadels fijn.

Stap 4:
Doe alle ingrediënten behalve het kaneelstokje in de blender en draai het helemaal fijn.

Stap 5:
Schenk alles vervolgens over in een pan met een dikke bodem, voeg de kaneelstok toe en kook het langzaam in tot ketchupdikte.

Stap 6:
Breng op smaak met wat zout.

Stap 7:
Bind het eventueel met wat aardappelzetmeel.

Stap 8:
Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

 

Gemarineerde mosterdzaadport

Stap 1:
Doe het mosterdzaad in een bakje. Laat de zaadjes een dag weken in de 300 ml water.

Stap 2:
Snijd de vanillestok over de lengte doormidden en schrap het merg eruit.

Stap 3:
Giet het mosterdzaad af. Kook het mosterdzaad samen met de port, suiker, steranijs, 100 ml water, vanillemerg en schil langzaam in.

Stap 4:
Bewaar tot verder gebruik op kamertemperatuur.

 

Bereidingswijze bleekselderij

Bereid dit gerecht 4 uur voor het serveren voor

Stap 1:
Schil de bleekselderij rondom en zorg ervoor dat er geen ‘draden’ meer aanwezig zijn.

Stap 2:
Houd de stengel zo vast, dat je vanaf de zijkant van de stengel dunne lamellen schilt.

Stap 3:
Meng koud water met veel ijs en leg hierin de bleekselderijlamellen.

Stap 4:
Bewaar dit tot verder gebruik in de koelkast.

 

Tosti

Stap 1:
Snijd uit het suikerbrood 8 dunne plakken van een halve centimeter.

Stap 2:
Snijd de korsten van het brood en snijd het zodanig dat er een vierkant ontstaat.

Stap 3:
Snijd nu de brie in plakken van een halve centimeter dik en snijd de korsten ervan af.

Stap 4:
Beleg vier helften van het suikerbrood met de brie en dek het af met een plak suikerbrood.

Stap 5:
Bewaar afgedekt in de koelkast tot verder gebruik.

 

Serveren

Stap 1:
Haal de bleekselderij uit het ijswater en laat dit goed uitlekken.

Stap 2:
Verwarm een koekenpan en smelt hierin de roomboter.

Stap 3:
Snijd de tosti diagonaal of recht doormidden.

Stap 4:
Bak de tosti goudbruin totdat de kaas begint te smelten.

Stap 5:
Leg de tosti op het bord en garneer met wat gemarineerde mosterdzaadport en wat dadelketchup.

Stap 6:
Serveer de krokante bleekselderij er apart bij.

 

Tip

Als de brie de meaux erg zacht is kun je deze even in het vriesgedeelte leggen. Dit maakt het snijden van de brie gemakkelijker.

Deel dit artikel: