Stoofpeertje in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs

Stoofpeertje in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs

90-120FruitKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 6 stoofperen

Ingredienten

  • 6 peren, Giezer Wildeman, geschild
  • 500 ml witte wijn
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram suiker
  • ½ vanillestokje
  • Schil van 1 sinaasappel (zeer dun geschild en zonder wit)
  • 120 gram amandelspijs
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • Voor de kaneelsuiker:

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Pan
  • Bakpapier
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 90 tot 120 minuten.

 

Bereiding

Stap 1;
Breng de witte wijn met kruidnagel, laurierblaadje, kaneelstokje, suiker, merg en lege peul van het vanillestokje en de sinaasappelschil in een pan op de kookplaat aan de kook. Roer zodat de suiker goed oplost.

Stap 2:
Hol ondertussen de onderkant van de peren zorgvuldig uit en verwijder, indien mogelijk het klokhuis. (hier komt later het amandelspijs in) Zet of leg de peren in een dichte stoomovenpan en schenk de warme witte wijn met de specerijen er overheen. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.

Stomen             100 ºC
Tijdsduur          60 minuten

Stap 3:
Laat de peren (liefst een nacht) in het vocht afkoelen en laat ze vervolgens in een zeef goed uitlekken.

Stap 4:
Verdeel het amandelspijs in de holte van de peren en druk het voorzichtig aan.

Stap 5:
Verpak de peertjes in het bladerdeeg en bestrijk ze met losgeklopt eigeel.

Verwarm de bakoven voor op Hetelucht Plus 200 ºC.

Stap 6:
Meng suiker en kaneelpoeder en haal de peertjes door de kaneelsuiker.

Stap 7:
Zet de peertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven.

Hetelucht Plus            200 ºC
Tijdsduur                    20 minuten