Pasta broccoli pesto

60 tot 70 minutenPastaStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 stronken broccoli
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte Parmazaan
  • 1 tenen knoflook
  • 8 el ml olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • 250 gram penne
  • 300 gram fijne gewassen spinazie

Supplies

  • Schaal
  • Mes
  • Stoomoven pan
  • Bakplaat
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

Ontdek alle stoomovenpannen

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus        200 ºC

Stap 2:

Snijd de broccoli in roosjes en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Hetelucht plus          200 ºC

Tijdsduur                  15 minuten

Stap 3:

Vul de dichte stoomovenpan met ruim kokend water en voeg hier de penne aan toe.

Stap 4:

Zet de pasta in de stoomoven en stel in.

Stomen                 100ºC
Tijdsduur              11 minuten

Stap 5:

Doe de broccoli in een keukenmachine (bewaar 8 roosjes), met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en olijfolie. Draai tot een gladde massa, breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:

Leg de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes. Zet de spinazie bij de pasta in de stoomoven.
Stomen              100 ºC
Tijdsduur           1 minuut

Stap 7:

Giet de pasta af en meng met de pesto, meng de spinazie door de pasta. Verdeel de pasta over een grote schaal.

Stap 8:

Garneer met de roosjes broccoli en blaadjes basilicum.

Ontdek alle stoomovenpannen

Kook tot in perfectie met Miele

Ervaar ultiem culinair genieten met Miele Generatie 7000. Ontdek keukenapparaten vol baanbrekende innovaties die dag in, dag uit het verschil maken in jouw keuken. Gemakkelijk in gebruik, uitzonderlijk geavanceerd en voor altijd smaakvolle creaties.

Ontdek meer