Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Pasta carbonara

Noedels of PastaStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram doperwten
  • 3 eidooiers
  • 1 dl room
  • 100 gram Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 400 gram spaghetti of linguine
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Pan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Stap 1:
Om pasta carbonara te maken stoom of blancheer de doperwten als eerste en spoel koud. Indien u de doperwten stoomt, doe dit dan 2 minuten op 100 ºC.

Stap 2:
Snipper de ui, knoflook en de rode peper en fruit dit gedurende 3-5 minuten op laag vuur in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes of reepjes pancetta toe, totdat de ui begint te karamelliseren.

Stap 3:
Stoom of kook intussen de spaghetti of linguine volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd de pasta al dente.

Stap 4:
Als de pasta bijna gaar is, haal dan de koekenpan met de pancetta van het vuur . Zet vervolgens de doperwten nog even op het vuur.

Stap 5:
Meng de eidooiers met de room, peper en zout en voeg een paar lepels kookvocht toe.

Stap 6:
Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe dit terug in de pan en voeg wat olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken.

Stap 7:
Voeg de pancetta, kaas en het eimengsel toe en meng alle ingrediënten goed, zodat het mengsel mooi met de pasta is vermengd.

Stap 8:
Laat het gerecht nog een paar minuten rusten en serveer de pasta carbonara met nog wat extra geraspte kaas.
Serveer met wat rucola salade. Panchetta geeft dit gerecht een bijzondere smaak, maar u kunt ook voor bacon kiezen. Dit maakt het gerecht wat zouter. Probeer ook eens ons recept voor pasta met tomatensaus en ansjovis.

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop
Deel dit artikel: