Parelhoenfilet met gestoomde basmatirijst en gewokte groente
Ingredienten
- 4 Parelhoenfilets (per stuk 150 gram)
- 300 gram basmatirijst
- 450 ml gevogeltebouillon
- Sesamolie
- Eventueel sojasaus
- 200 gram Chinese kool, in reepjes gesneden
- 200 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
- 30 gram sesamzaad, licht geroosterd
- 1 rode peper
- 1 knoflookteen, schoongemaakt
Benodigdheden
- Wokpan
- Stoomovenpan met gaatjes
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Doe de rijst met de bouillon in een dichte stoomovenpan en schuif boven in de stoomoven.
Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 16 minuten
Stap 2:
Doe de broccoli in een stoomovenpan met gaatjes en schuif bij de rijst in de stoomoven.
Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 4 minuten
Stap 3:
Leg de parelhoenfilet in een stoomovenpan met gaatjes. Neem de broccoli uit de stoomoven en schuif de parelhoenfilet onder of naast de rijst in de stoomoven.
Stand: Stomen 85 ºC, gedurende 10 minuten
Stap 4:
Rooster ondertussen de rode peper in een koekenpan. Laat de peper iets afkoelen. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees zeer fijn.
Stap 5:
Verwarm een eetlepel olie in de wok en bak broccoli, knoflook en Chinese kool kort maar stevig aan. Voeg de rode pepersnippers en het sesamzaad toe.
Stap 6:
Neem de groenten uit de wok en droog de pan eventueel met keukenpapier. Verhit opnieuw een eetlepel olie en geef de parelhoen een mooi bruin korstje.
Stap 7:
Meng de groente door de rijst en breng op smaak met sesamolie en een beetje sojasaus.
Stap 8:
Verdeel een portie rijst op de borden. Snijd de parelhoen in schuine plakjes en verdeel deze over de rijst.