Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Parelhoenfilet met gestoomde basmatirijst en gewokte groente

Parelhoenfilet met gestoomde basmatirijst en gewokte groente

RijstStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 Parelhoenfilets (per stuk 150 gram)
  • 300 gram basmatirijst
  • 450 ml gevogeltebouillon
  • Sesamolie
  • Eventueel sojasaus
  • 200 gram Chinese kool, in reepjes gesneden
  • 200 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 30 gram sesamzaad, licht geroosterd
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen, schoongemaakt

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Dichte stoomovenpan

Stap 1:
Doe de rijst met de bouillon in een dichte stoomovenpan en schuif boven in de stoomoven.

Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 16 minuten

Stap 2:
Doe de broccoli in een stoomovenpan met gaatjes en schuif bij de rijst in de stoomoven.

Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 4 minuten

Stap 3:
Leg de parelhoenfilet in een stoomovenpan met gaatjes. Neem de broccoli uit de stoomoven en schuif de parelhoenfilet onder of naast de rijst in de stoomoven.

Stand: Stomen 85 ºC, gedurende 10 minuten

Stap 4:
Rooster ondertussen de rode peper in een koekenpan. Laat de peper iets afkoelen. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees zeer fijn.

Stap 5:
Verwarm een eetlepel olie in de wok en bak broccoli, knoflook en Chinese kool kort maar stevig aan. Voeg de rode pepersnippers en het sesamzaad toe.

Stap 6:
Neem de groenten uit de wok en droog de pan eventueel met keukenpapier. Verhit opnieuw een eetlepel olie en geef de parelhoen een mooi bruin korstje.

Stap 7:
Meng de groente door de rijst en breng op smaak met sesamolie en een beetje sojasaus.

Stap 8:
Verdeel een portie rijst op de borden. Snijd de parelhoen in schuine plakjes en verdeel deze over de rijst.

Deel dit artikel: