No-bake chocoladecake

No-bake chocoladecake

30 minutenCake/taartStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 340 gram bittere chocolade
  • 200 gram boter, in kleine klontjes
  • 2 scharreleieren
  • Zout
  • 90 gram amandelen, hazelnoten en cashewnoten (geroosterd)
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram San Francisco biscuit, verkruimeld
  • Eventueel 50 gram amarena kersen

Supplies

  • Pan
  • Bakvorm
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Bekleed een bakblik of andere vorm met bakpapier.

Stap 2:
Smelt de chocolade in de stoomoven – 6 minuten op 95 °C – in een met folie afgedekt pannetje of au bain-marie.

Stap 3:
Vermeng de gesmolten chocolade met de boter en een mespunt zout.

Stap 4:
Als de boter gesmolten is in de chocolade, klop dan de eieren erdoorheen.

Stap 5:
Schep de noten, rozijnen en biscuit erdoorheen.

Stap 6:
Doe het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en bestrooi met het amandelschaafsel.

Stap 7:
Laat in de koelkast opstijven en snijd er kleine stukjes van.