De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.
Stap 1: Snijd de sjalot in dunne ringen en spoel met koud water.
Stap 2: Stoom de haricots verts en spoel koud.
Stand Stomen Temperatuur 100°C Tijd ca. 3 minuten
Stap 3: Snijd de ansjovisfilets in reepjes.
Stap 4: Pluk de kropsla.
Stap 5: Smeer 4 plakjes vershoudfolie in met olie en leg die in een kopje.
Stap 6: Tik het ei stuk en leeg het ei in het kopje.
Stap 7: Draai de folie strak en bewaar tot verder gebruik.
Stap 8: Maak van citroenrasp en sap een simpele vinaigrette met olijfolie en voeg naar smaak wat van de azijn toe.
Stap 9: Snijd de kriel door de helft.
Serveren
Stap 1: Breng een pan water tegen de kook en leg de eitjes in de folie in het water van ongeveer 90°C.
Stap 2: Pocheer de eieren in 5-6 minuten zodat de dooier zacht blijft.
Stap 3: Spoel het even koud en verwijder de folie.
Stap 4: Bestrijk de tonijn met wat olie en brand licht af met de gasbrander. Verdeel in 4 porties.
Stap 5: Maak alle ingrediënten apart aan met wat vinaigrette en schik ze in een kleine bowl, let op de kleur.
Stap 6: Decoreer met water cress en plaats het gepocheerde ei bovenop.
Tip: Als je liever rauwe tonijn wilt, maak deze dan 5 minuten voor het serveren aan met wat vinaigrette.