Nicoise Bowl

30 - 40 minutenVisStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 200 gram tonijn
  • 1 sjalot
  • 100 gram harricots vert
  • 8 ansjovis filet
  • Krop sla (hart)
  • 4 eieren M
  • Citroen
  • Olijfolie
  • Rodewijn azijn
  • 200 gram kriel in de schil
  • Peper en zout
  • 50 gram zwarte olijven
  • 100 gram mini tomaat
  • Vinaigrette
  • Water cress

Supplies

  • Aluminiumfolie

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Stap 1:
Snijd de sjalot in dunne ringen en spoel met koud water.

Stap 2:
Stoom de haricots verts en spoel koud.

Stand                               Stomen
Temperatuur                   100°C
Tijd                                   ca. 3 minuten

Stap 3:
Snijd de ansjovisfilets in reepjes.

Stap 4:
Pluk de kropsla.

Stap 5:
Smeer 4 plakjes vershoudfolie in met olie en leg die in een kopje.

Stap 6:
Tik het ei stuk en leeg het ei in het kopje.

Stap 7:
Draai de folie strak en bewaar tot verder gebruik.

Stap 8:
Maak van citroenrasp en sap een simpele vinaigrette met olijfolie en voeg naar smaak wat van de azijn toe.

Stap 9:
Snijd de kriel door de helft.

 

Serveren

Stap 1:
Breng een pan water tegen de kook en leg de eitjes in de folie in het water van ongeveer 90°C.

Stap 2:
Pocheer de eieren in 5-6 minuten zodat de dooier zacht blijft.

Stap 3:
Spoel het even koud en verwijder de folie.

Stap 4:
Bestrijk de tonijn met wat olie en brand licht af met de gasbrander. Verdeel in 4 porties.

Stap 5:
Maak alle ingrediënten apart aan met wat vinaigrette en schik ze in een kleine bowl, let op de kleur.

Stap 6:
Decoreer met water cress en plaats het gepocheerde ei bovenop.

 

Tip: Als je liever rauwe tonijn wilt, maak deze dan 5 minuten voor het serveren aan met wat vinaigrette.