Ingredienten
- 200 gram tonijn
- 1 sjalot
- 100 gram harricots vert
- 8 ansjovis filet
- Krop sla (hart)
- 4 eieren M
- Citroen
- Olijfolie
- Rodewijn azijn
- 200 gram kriel in de schil
- Peper en zout
- 50 gram zwarte olijven
- 100 gram mini tomaat
- Vinaigrette
- Water cress
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
Stap 1:
Snijd de sjalot in dunne ringen en spoel met koud water.
Stap 2:
Stoom de haricots verts en spoel koud.
Stand Stomen
Temperatuur 100°C
Tijd ca. 3 minuten
Stap 3:
Snijd de ansjovisfilets in reepjes.
Stap 4:
Pluk de kropsla.
Stap 5:
Smeer 4 plakjes vershoudfolie in met olie en leg die in een kopje.
Stap 6:
Tik het ei stuk en leeg het ei in het kopje.
Stap 7:
Draai de folie strak en bewaar tot verder gebruik.
Stap 8:
Maak van citroenrasp en sap een simpele vinaigrette met olijfolie en voeg naar smaak wat van de azijn toe.
Stap 9:
Snijd de kriel door de helft.
Serveren
Stap 1:
Breng een pan water tegen de kook en leg de eitjes in de folie in het water van ongeveer 90°C.
Stap 2:
Pocheer de eieren in 5-6 minuten zodat de dooier zacht blijft.
Stap 3:
Spoel het even koud en verwijder de folie.
Stap 4:
Bestrijk de tonijn met wat olie en brand licht af met de gasbrander. Verdeel in 4 porties.
Stap 5:
Maak alle ingrediënten apart aan met wat vinaigrette en schik ze in een kleine bowl, let op de kleur.
Stap 6:
Decoreer met water cress en plaats het gepocheerde ei bovenop.
Tip als je liever rauwe tonijn wilt, maak deze dan 5 minuten voor het serveren aan met wat vinaigrette.