De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
BBQ biersaus
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de pan en laat het voor ca 30 minuten zachtjes koken tot een mooie dikke en glanzende saus.
Stap 2: Bewaar de saus op de werkbank tot verder gebruik.
Coleslaw
Stap 1: Meng de witte kool met de wortel. Voeg de mayonaise, crème fraîche en azijn toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 2: Breng op smaak met peper, zout, en komijnpoeder. Rasp de knoflook en voeg deze als laatste toe.
Stap 3: Meng alles nog een keer goed door elkaar en laat de coleslaw minimaal 15 minuten in de koelkast marineren.
Moinkballs
Stap 1: Meng het gehakt met de cheddar, ei, broodkruim, melk, knoflook, peterselie, oregano en breng op smaak met peper en zout.
Stap 2: Kneed het geheel goed door en maak er balletjes van ca 30 gram (16 stuks).
Stap 3: Bestrooi de balletjes met de BBQ rub
Stap 4: Wikkel een plakje spek om de gehaktballetjes en zet vast met een prikker.
Stap 5: Zet de balletjes voor 30 minuten in de koelkast om te laten opstijven.
Serveren
Stap 1: Verwarm de BBQ naar 150 °C
Stap 2: Voeg wat rookhout toe en leg de moinkballs op het gietijzeren rooster en bak.
Stap 3: Gaar de moinkballs.
BBQ 150 °C Kerntemperatuur 60 ⁰C
Stap 4: Bestrijk ze nu met de BBQ saus.
Stap 5: Gaar de moinkballs verder.
BBQ 150 °C Kerntemperatuur 70 ⁰C
Stap 6: Verwijder de prikker en serveer direct.