Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Moinkballs met BBQ biersaus en coleslaw

VleesBBQGemiddeld

Ingredienten

  • 375 gram rundergehakt
  • 30 gram cheddar geraspt
  • ½ ei losgeklopt
  • 60 gram broodkruim
  • 55 ml melk
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 4 takjes peterselie gehakt
  • Peper
  • Zout
  • 2 takjes oregano gehakt
  • 20 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 300 ml tomaten ketchup
  • 50 ml worcestersaus
  • 5 el bruine suiker
  • 2 el mosterd Dijon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 flesje stout bier
  • 200 gram witte kool
  • Fijn gesneden 100 gram winterwortel, geraspt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook

Benodigdheden

  • Houten prikker
  • Kom

BBQ biersaus

Stap 1:
Doe alle ingrediënten in de pan en laat het voor ca 30 minuten zachtjes koken tot een mooie dikke en glanzende saus.

Stap 2:
Bewaar de saus op de werkbank tot verder gebruik.

 

Coleslaw

Stap 1:
Meng de witte kool met de wortel. Voeg de mayonaise, crème fraîche en azijn toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 2:
Breng op smaak met peper, zout, en komijnpoeder. Rasp de knoflook en voeg deze als laatste toe.

Stap 3:
Meng alles nog een keer goed door elkaar en laat de coleslaw minimaal 15 minuten in de koelkast marineren.

 

Moinkballs

Stap 1:
Meng het gehakt met de cheddar, ei, broodkruim, melk, knoflook, peterselie, oregano en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2:
Kneed het geheel goed door en maak er balletjes van ca 30 gram (16 stuks).

Stap 3:
Bestrooi de balletjes met de BBQ rub

Stap 4:
Wikkel een plakje spek om de gehaktballetjes en zet vast met een prikker.

Stap 5:
Zet de balletjes voor 30 minuten in de koelkast om te laten opstijven.

 

Serveren

Stap 1:
Verwarm de BBQ naar 150 °C

Stap 2:
Voeg wat rookhout toe en leg de moinkballs op het gietijzeren rooster en bak.

Stap 3:
Gaar de moinkballs.

BBQ 150 °C
Kerntemperatuur 60 ⁰C

Stap 4:
Bestrijk ze nu met de BBQ saus.

Stap 5:
Gaar de moinkballs verder.

BBQ 150 °C
Kerntemperatuur 70 ⁰C

Stap 6:
Verwijder de prikker en serveer direct.

Deel dit artikel: