Ingredienten
- 4 stuks Portobello
- Marinade van 1 deel Balsamico 1 deel sesam olie 1 deel soja
- 2 Roma tomaten
- 1 rode ui gesnipperd
- ¼ bos koriander gesneden
- 1 limoen
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 avocado
- 4 cherrytomaatjes gesneden
- 1 rode jalepeno peper fijn gesneden
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 el mayonaise
- Tortilla chips
Stap 1:
Smeer de portobello in met de marinade en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Stap 2:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaad kern, snijd het vruchtvlees in blokjes
Stap 3:
Meng de tomatenblokjes met de gesnipperde ui, fijn gesneden Jalepeno
Stap 4:
Voeg nu een scheut olijfolie toe met wat sap van de limoen
Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout en voeg de koriander toe.
Stap 6:
Bewaar tot gebruik in koelkast
Stap 7:
Halveer de avocado verwijder de pit en pel de avocado.
Stap 8:
Voeg nu de cherrytomaatjes, jalepeno en gesnipperde uit toe.
Stap 9:
Meng dit nu goed met een vork tot er een smeuïge massa ontstaat.
Stap 10:
Breng op smaak met peper en zout en wat sap van de limoen.
Stap 11:
Bewaar tot serveren in de koelkast.
Stap 12:
Smeer de portobello licht in met wat olie en grill deze op de BBQ ongeveer 5-8 minuten per kant (bij slecht weer lekker op de Miele grill plaat stand 7).
Stap 13:
Halveer de hamburgerbroodjes en grill deze kort aan de binnenkant.
Stap 14:
Beleg de broodjes met de Guacamole, dan de portobello ´s, vervolgens de Picco de gallo en wat mayonaise.
Serveren
Serveer met wat tortilla chips