Portobello burger

GroenteBBQMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 stuks Portobello
  • Marinade van 1 deel Balsamico 1 deel sesam olie 1 deel soja
  • 2 Roma tomaten
  • 1 rode ui gesnipperd
  • ¼ bos koriander gesneden
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 1 avocado
  • 4 cherrytomaatjes gesneden
  • 1 rode jalepeno peper fijn gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el mayonaise
  • Tortilla chips

De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Smeer de portobello in met de marinade en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

Stap 2:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaad kern, snijd het vruchtvlees in blokjes

Stap 3:
Meng de tomatenblokjes met de gesnipperde ui, fijn gesneden Jalepeno

Stap 4:
Voeg nu een scheut olijfolie toe met wat sap van de limoen

Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout en voeg de koriander toe.

Stap 6:
Bewaar tot gebruik in koelkast

Stap 7:
Halveer de avocado verwijder de pit en pel de avocado.

Stap 8:
Voeg nu de cherrytomaatjes, jalepeno en gesnipperde uit toe.

Stap 9:
Meng dit nu goed met een vork tot er een smeuïge massa ontstaat.

Stap 10:
Breng op smaak met peper en zout en wat sap van de limoen.

Stap 11:
Bewaar tot serveren in de koelkast.

Stap 12:
Smeer de portobello licht in met wat olie en grill deze op de  BBQ ongeveer 5-8 minuten per kant (bij slecht weer lekker op de Miele grill plaat stand 7).

Stap 13:
Halveer de hamburgerbroodjes en grill deze kort aan de binnenkant.

Stap 14:
Beleg de broodjes met de Guacamole, dan de portobello ´s, vervolgens de Picco de gallo en wat mayonaise.

 

Tip: Serveer met tortilla chips.