Miele-bratwurst
De bereidingstijd is ca. 1 tot 1,5 uur.
Bereiding
Bratwurst
Stap 1: Snijd het vlees in kleine gelijkmatige stukken en zorg ervoor dat het goed koud blijft.
Stap 2: Meng het vlees met het zout, peper, piment, marjoraan en de knoflook.
Stap 3: Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er daarna worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
Koken universeel 75 °C Tijdsduur 8 minuten
Stap 4: Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.
Garnituur
Stap 1: Bak het spek kort aan en voeg de zuurkool toe. Blus af met de witte wijn. Laat de zuurkool rustig 30 minuten garen.
Stap 2: Snijd de augurk in dunne plakken en snijd er vervolgens julienne van.
Serveren
Stap 1: Bak of grill de worsten en leg op het laatst de streaky bacon erbij om deze te verwarmen.
Stap 2: Verwarm ondertussen de zuurkool.
Stap 3: Snijd het broodje open en beleg met de zuurkool, daarop komt de worst, streaky bacon, curryketchup en als laatste een klein beetje currypoeder.
Biertip: Weizen bier