Miele-bratwurst

Miele-bratwurst

VleesStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • Voor de bratwurst:
  • 175 g varkensnek
  • 125 g kinnebakspek
  • 4 g zout
  • 1 g peper
  • ½ g piment
  • 1 takje marjoraan (fijngehakt)
  • 1 g knoflook
  • 1 schapensnaar
  • Voor de garnituur:
  • 100 g zuurkool
  • 15 g gerookt spek
  • 50 ml witte wijn
  • zout en peper
  • 2 augurken
  • Serveren:
  • curryketchup

Supplies

  • Grillpan
  • Gehaktmolen
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 1 tot 1,5 uur.

 

Bereiding

Bratwurst

Stap 1:
Snijd het vlees in kleine gelijkmatige stukken en zorg ervoor dat het goed koud blijft.

Stap 2:
Meng het vlees met het zout, peper, piment, marjoraan en de knoflook.

Stap 3:
Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er daarna worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Koken universeel          75 °C
Tijdsduur                       8 minuten

Stap 4:
Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Garnituur

Stap 1:
Bak het spek kort aan en voeg de zuurkool toe. Blus af met de witte wijn. Laat de zuurkool rustig 30 minuten garen.

Stap 2:
Snijd de augurk in dunne plakken en snijd er vervolgens julienne van.

 

Serveren

Stap 1:
Bak of grill de worsten en leg op het laatst de streaky bacon erbij om deze te verwarmen.

Stap 2:
Verwarm ondertussen de zuurkool.

Stap 3:
Snijd het broodje open en beleg met de zuurkool, daarop komt de worst, streaky bacon, curryketchup en als laatste een klein beetje currypoeder.

 

Biertip: Weizen bier