Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Parelhoenfilet verpakt in Chinese kool met bospaddenstoelen

Parelhoenfilet verpakt in Chinese kool met bospaddenstoelen

GevogelteStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gram gemengde bospaddestoelen, schoongemaakt en grof gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker
  • 1 à 1 ½ eetlepel paneermeel
  • peper uit de molen
  • Fijn zeezout
  • 4 parelhoenfilets

Benodigdheden

  • Kom
  • Koekenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes

Stap 1:
Snijd de kool in de lengte doormidden, pluk de bladeren en snijd de dikke nerf eruit. Was de bladeren voorzichtig. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven om ze te blancheren.

Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 1 minuut

Stap 2:
Dompel de bladeren direct in koud water om het kookproces te stoppen.

Stap 3:
Verhit voor de vulling de olie in een pan op de kookplaat en fruit hierin de sjalot met de knoflook aan. Bak de paddestoelen even mee en neem de pan van de kookplaat. Roer mosterd, suiker en paneermeel erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Bak de parelhoen in een pan met een eetlepel olie op de kookplaat kort maar stevig aan. Het vlees mag net een kleurtje krijgen. Leg de filets plat op de snijplank en snijd ze als een vlinder open. Leg iedere ‘vlinder’ tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze plat met de deegroller of met een zware steelpan. Verwijder nu de bovenste laag folie en verdeel het paddestoelenmengsel over de filets. Rol de filets op als een worstje.

Stap 5:
Neem een nieuw vel folie en leg hier wat bladen Chinese kool op en rol de parelhoen er als een toffee in. Leg de rolletjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Stand: Stomen 95 ºC, gedurende 15 minuten

Tip

Lekker met pompoenpuree en chartreusesaus.

Deel dit artikel: