Melkbroodjes

1.5 tot 2 uurBroodStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 200 gram melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 400 gram tarwebloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 5 gram zout
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter

Supplies

  • Bakplaat met gaatjes
  • Kom

De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Los het gistpoeder op in de melk en laat 20 minuten staan op het aanrecht.

Stap 2:

Doe de tarwebloem, melk, ei, witte basterdsuiker en het zout in een mengkom en kneed hier een soepel deeg van.

Stap 3:

Voeg de roomboter toe en kneed tot er een glad deeg ontstaat.

Stap 4:

Laat het deeg 30 minuten rijzen op 30 °C*

Stap 5:

Kneed het deeg door en verdeel het in 12 bolletjes.

Stap 6:

Bol de deegbolletjes strak op en leg ze op de bakplaat met gaatjes.

Stap 7:

Laat de bolletjes 30 minuten rijzen op 30 °C*

Stap 8:

Verwarm de oven voor op:
Hetelucht Plus        215C.

Stap 9:

Zet de bolletjes in de oven en stel deze in:
Hetelucht Plus        190C
Bereidingstijd         12 minuten
Stoominjectie         1 stoominjectie na 2 minuten 

Stap 10:

Zet de broodjes op het aanrecht en laat afkoelen.

*Indien u een combi-stoomoven heeft, kan het automatisch gistdeeg rijs programma gebruikt worden.