De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.
Bereidingswijze
Stap 1:
Los het gistpoeder op in de melk en laat 20 minuten staan op het aanrecht.
Stap 2:
Doe de tarwebloem, melk, ei, witte basterdsuiker en het zout in een mengkom en kneed hier een soepel deeg van.
Stap 3:
Voeg de roomboter toe en kneed tot er een glad deeg ontstaat.
Stap 4:
Laat het deeg 30 minuten rijzen op 30 °C*
Stap 5:
Kneed het deeg door en verdeel het in 12 bolletjes.
Stap 6:
Bol de deegbolletjes strak op en leg ze op de bakplaat met gaatjes.
Stap 7:
Laat de bolletjes 30 minuten rijzen op 30 °C*
Stap 8:
Verwarm de oven voor op: Hetelucht Plus 215C.
Stap 9:
Zet de bolletjes in de oven en stel deze in: Hetelucht Plus 190C Bereidingstijd 12 minuten Stoominjectie 1 stoominjectie na 2 minuten
Stap 10:
Zet de broodjes op het aanrecht en laat afkoelen.
*Indien u een combi-stoomoven heeft, kan het automatisch gistdeeg rijs programma gebruikt worden.