Broodsoufflé met groente en lavasboter
Stap 1; Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C. Schil voor de groente de wortelen, knolselderij en pastinaak en snijd ze in bokjes. Schil de sjalotten en laat ze heel. Bak de groente in een braadpan met wat olijfolie gedurende 3-5 minuten aan. Plet de knoflooktenen en doe ze met de bouillon, laurierbladeren en groente in een ovenvaste schaal. Zet de schaal op het 2e niveau van onderen in de oven en gaar de groente gedurende 30 minuten.
Stap 2: Snijd voor de soufflé het brood in blokjes van 1 cm en doe ze in een kom. Snipper de ui en hak de peterselie.
Stap 3: Bak de ui in 1 eetlepel boter zacht en glazig en doe dit in de kom bij het brood. Verwarm de melk tot lauwwarm, klop de eieren erdoor en schenk het mengsel over de broodblokjes. Roer het door, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het 20 minuten rusten.
Stap 4: Neem de groente uit de oven. Verwijder knoflook en laurierbladeren. Verdeel het broodmengsel over de groente en verdeel er een eetlepel boter overheen. Bak de soufflé op Hetelucht Plus 160°C gedurende 20-25 minuten op het 2e niveau van onderen.
Stap 5: Pluk voor de boter de blaadjes van de lavas en de peterselie. Smelt de boter in een kleine sauspan tot het schuimt. Neem de pan van de kookplaat. Plet de knoflook en voeg dit met de citroenrasp en de kruiden aan de warme boter toe en laat het 1-2 minuten staan. Verwijder de knoflook. Neem de soufflé uit de oven en druppel de lavasboter er vlak voor het serveren overheen.
Lekker met een salade met linzen.