Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein
De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Klop de boter met de suiker schuimig. Druk nog wat vocht uit de kwark en roer de kwark door de boter. Klop het ei met de eidooier los en roer het met gemalen, geroosterde brood door de kwark. Laat het mengsel 15 minuten rusten.
Stap 2: Kneed de pistachenoten door de marsepein. Snijd de nougat in kleine stukjes en meng door de marsepein. Vorm er 12 balletjes van ter grootte van een hazelnoot.
Stap 3: Vorm uit het kwarkmengsel 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk de marsepeinballetjes erin. Leg de kwarkballen in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
Stomen 90°C Tijdsduur 10 minuten
Of breng water in een pan op de kookplaat aan de kook. Kook de ballen gedurende ca. 10 minuten op laag vermogen gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stap 4: Pureer ondertussen de mango met 100 gram suiker, vanillemerg, passievruchtensap en kokoslikeur met de staafmixer. Naar smaak kunt u meer passievruchtensap toevoegen.
Stap 5: Voor de garnering smelt u de boter met de suiker in een pan. Voeg de kruimels toe en laat ze licht bruinen. Rol de kwarkballen erdoor.
Stap 6: Schenk de mangosoep in diepe borden en leg de balletjes erin.
Lekker met geschaafde chocolade.