Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein

Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein

20 - 60 minutenFruitStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 30 gram zachte boter
  • 50 gram suiker
  • 250 gram kwark (20% vet: een nacht in een met een theedoek beklede fijne zeef uitgelekt)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 130 gram geroosterd brood, gemalen
  • 80 gram marsepein
  • 40 gram gemalen pistachenoten
  • 40 gram nougat
  • 400 gram mangovruchtvlees
  • 100 gram suiker
  • Merg van een vanillestokje
  • 200 ml passievruchtensap
  • 20 ml kokoslikeur
  • 80 gram boter
  • 2 eetlepels suiker

Supplies

  • Soeppan
  • Garde
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Staafmixer
  • Stoomoven
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Klop de boter met de suiker schuimig. Druk nog wat vocht uit de kwark en roer de kwark door de boter. Klop het ei met de eidooier los en roer het met gemalen, geroosterde brood door de kwark. Laat het mengsel 15 minuten rusten.

Stap 2:
Kneed de pistachenoten door de marsepein. Snijd de nougat in kleine stukjes en meng door de marsepein. Vorm er 12 balletjes van ter grootte van een hazelnoot.

Stap 3:
Vorm uit het kwarkmengsel 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk de marsepeinballetjes erin. Leg de kwarkballen in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Stomen             90°C
Tijdsduur          10 minuten

Of breng water in een pan op de kookplaat aan de kook. Kook de ballen gedurende ca. 10 minuten op laag vermogen gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Stap 4:
Pureer ondertussen de mango met 100 gram suiker, vanillemerg, passievruchtensap en kokoslikeur met de staafmixer. Naar smaak kunt u meer passievruchtensap toevoegen.

Stap 5:
Voor de garnering smelt u de boter met de suiker in een pan. Voeg de kruimels toe en laat ze licht bruinen. Rol de kwarkballen erdoor.

Stap 6:
Schenk de mangosoep in diepe borden en leg de balletjes erin.

 

Lekker met geschaafde chocolade.