Linzen

Linzen

30 - 40 minutenGroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 1 persoon

Ingredients

  • 100 gram linzen
  • 300 ml groentebouillon
  • Takje tijm
  • Laurierblaadje
  • Teentje knoflook
  • 4 Gepofte en gepelde rode bieten
  • Wat rucola of jongebladspinazie

Supplies

  • Zeef
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Linzen

Stap 1:
Doe de linzen in een dichte stoomovenpan.

Stap 2:
Voeg de groentebouillon toe, samen met de kruiden.

Stomen             100 C
Tijdsduur          20-30 minuten

Stap 3:
Haal de kruiden er uit en laat afkoelen.

Stap 4:
Schep de linzen op een zeef

Stap 5:
Je kan de linzen gebruiken als basis voor een salade of als groenten serveren.

 

Linzensalade

Als salade kan je de linzen verder afmaken met gepofte rode bieten, mozzarella en wat jongebladspinazie.

Dressing:
1 ½ el balsamico
1 tl Dijon mosterd
4-5 el olijf olie
Peper en zout