Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

40-50Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredients

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel gekonfijte citroenschil, heel fijn gesneden
  • Rasp van 1 limoen
  • Zout
  • 150 gram kwark
  • 100 ml slagroom
  • 40 gram suiker

Supplies

  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 40 tot 50 minuten.

 

Bereiding

De cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Onder-/bovenwarmte 160 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier, inclusief de zijkant.

Stap 2:
Klop de eieren met de suiker tot een dik, romig lichtgeel mengsel.

Stap 3:
Zeef het bakmeel boven het eiermengsel en spatel met de limoenrasp, gekonfijte citroenschil en een snuf zout vlot en luchtig door elkaar.

Stap 4:
Schenk het beslag direct op de beklede bakplaat en verdeel het tot een aaneengesloten, gelijkmatige laag.

Stap 5:
Schuif onder het midden in de oven.

Onder-/ bovenwarmte              160 ºC
Tijdsduur                                    20 minuten

Of voor de Combi-stoomoven XL

Onder-/bovenwarmte              160 ºC
Vochtpercentage                      50 %
Tijdsduur                                   20 minuten

Stap 6:
Bestrooi een schone keukendoek met poedersuiker.

Stap 7:
Leg hier de cake omgekeerd op.

Stap 8:
Verwijder voorzichtig het bakpapier.

Stap 9:
Rol de cake met behulp van de theedoek op en laat afkoelen.

 

Limoencrème

Stap 1:
Klop de slagroom met de suiker lobbig.

Stap 2:
Meng de kwark met limoensap, voeg aan de slagroom toe en klop verder tot het stijf is.

Stap 3:
Hak de helft van de citroenmelisseblaadjes fijn en meng door de room.

Stap 4:
Rol de cake voorzichtig uit, bestrijk gelijkmatig met het slagroommengsel en rol hem weer voorzichtig op. Verpak de cake in folie indien deze niet direct geserveerd wordt.

 

Serveren

Stap 1:
Bestrooi de cakerol met poedersuiker en snijd hem in mooie plakken.

Stap 2:
Leg op elk dessertbord een plak limoencake en een flinke bol ijs.

Stap 3:
Snijd de overige melisseblaadjes in smalle reepjes en strooi ze over het gerecht.