Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème
De bereidingstijd is ca. 40 tot 50 minuten.
Bereiding
De cake
Stap 1: Verwarm de oven voor op Onder-/bovenwarmte 160 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier, inclusief de zijkant.
Stap 2: Klop de eieren met de suiker tot een dik, romig lichtgeel mengsel.
Stap 3: Zeef het bakmeel boven het eiermengsel en spatel met de limoenrasp, gekonfijte citroenschil en een snuf zout vlot en luchtig door elkaar.
Stap 4: Schenk het beslag direct op de beklede bakplaat en verdeel het tot een aaneengesloten, gelijkmatige laag.
Stap 5: Schuif onder het midden in de oven.
Onder-/ bovenwarmte 160 ºC Tijdsduur 20 minuten
Of voor de Combi-stoomoven XL
Onder-/bovenwarmte 160 ºC Vochtpercentage 50 % Tijdsduur 20 minuten
Stap 6: Bestrooi een schone keukendoek met poedersuiker.
Stap 7: Leg hier de cake omgekeerd op.
Stap 8: Verwijder voorzichtig het bakpapier.
Stap 9: Rol de cake met behulp van de theedoek op en laat afkoelen.
Limoencrème
Stap 1: Klop de slagroom met de suiker lobbig.
Stap 2: Meng de kwark met limoensap, voeg aan de slagroom toe en klop verder tot het stijf is.
Stap 3: Hak de helft van de citroenmelisseblaadjes fijn en meng door de room.
Stap 4: Rol de cake voorzichtig uit, bestrijk gelijkmatig met het slagroommengsel en rol hem weer voorzichtig op. Verpak de cake in folie indien deze niet direct geserveerd wordt.
Serveren
Stap 1: Bestrooi de cakerol met poedersuiker en snijd hem in mooie plakken.
Stap 2: Leg op elk dessertbord een plak limoencake en een flinke bol ijs.
Stap 3: Snijd de overige melisseblaadjes in smalle reepjes en strooi ze over het gerecht.