Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • Voor de cake:
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel gekonfijte citroenschil, heel fijn gesneden
  • Rasp van 1 limoen
  • Zout
  • Voor de limoencrème, garnituur:
  • 150 gram kwark
  • 100 ml slagroom
  • 40 gram suiker

Benodigdheden

  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Bakpapier

De cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Onder-/bovenwarmte 160 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier, inclusief de zijkant.

Stap 2:
Klop de eieren met de suiker tot een dik, romig lichtgeel mengsel. Zeef het bakmeel boven het eiermengsel en spatel met de limoenrasp, gekonfijte citroenschil en een snuf zout vlot en luchtig door elkaar. Schenk het beslag direct op de beklede bakplaat en verdeel het tot een aaneengesloten, gelijkmatige laag. Schuif onder het midden in de oven.

Functie: Onder-/ bovenwarmte
160 ºC, gedurende 20 minuten

Of voor de Combi-stoomoven XL

Functie: Onder-/bovenwarmte
160 ºC met 50 % vocht, gedurende 20 minuten

Stap 3:
Bestrooi een schone keukendoek met poedersuiker. Leg hier de cake omgekeerd op. Verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol de cake met behulp van de theedoek op en laat afkoelen.

 

De limoencrème, garnituur

Stap 1:
Klop de slagroom met de suiker lobbig. Meng de kwark met limoensap, voeg aan de slagroom toe en klop verder tot het stijf is. Hak de helft van de citroenmelisseblaadjes fijn en meng door de room.

Stap 2:
Rol de cake voorzichtig uit, bestrijk gelijkmatig met het slagroommengsel en rol hem weer voorzichtig op. Verpak de cake in folie indien deze niet direct geserveerd wordt.

 

Serveren

Bestrooi de cakerol met poedersuiker en snijd hem in mooie plakken. Leg op elk dessertbord een plak limoencake en een flinke bol ijs. Snijd de overige melisseblaadjes in smalle reepjes en strooi ze over het gerecht.

Deel dit artikel: