Limoen meringue taartjes
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Bodems
Stap 1: Doe de bloem, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met deeghaken of handen tot een kruimelig deeg.
Stap 2: Voeg de halve eidooier toe en kneed kort tot een egaal deeg.
Stap 3: Dek af en laat koelen in de koelkast.
Stap 4: Verwarm de oven op 170 °C Hetelucht Plus.
Stap 5: Vet vier taartvormpjes in met boter.
Stap 6: Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee.
Stap 7: Leg een stukje bakpapier op het deeg en doe de steunvulling erin.
Stap 8: Bak ze 20 minuten, haal ze uit de oven, verwijder de steunvulling en bak ze nog 5 minuten zonder de vulling.
Limoenvulling
Stap 1: Verwarm de limoensap, limoenrasp, eidooiers, ei, water, maïzena en suiker in een pannetje.
Stap 2: Breng al roerend aan de kook. Goed blijven roeren, anders gaan de eieren stollen.
Stap 3: Nadat het limoenmengsel heeft gekookt, direct van het vuur nemen.
Stap 4: Laat afkoelen tot ongeveer 30 °C.
Stap 5: Klop nu de boter stukje voor stukje erdoor met een garde of mixer.
Stap 6: Zet afgedekt in de koelkast.
Meringue
Stap 1: Doe de eiwitten in een schone, droge en vetvrije kom en klop ze samen met het snufje zout stijf.
Stap 2: Voeg beetje voor beetje de suiker toe.
Stap 3: Het schuim is goed als het mooi glanst en pieken vormt.
Serveren
Stap 1: Haal het limoenmengsel uit de koelkast en vul de taartbodems hiermee.
Stap 2: Bestrooi met een beetje paneermeel.
Stap 3: Dit voorkomt dat de citroenvulling en de eiwitten elkaar raken.
Stap 4: Spuit het eiwit er met een spuitzak met een grof spuitmondje op.
Stap 5: Voor een wat ander effect kunt u dit er ook met een lepel op doen.
Stap 6: Kleur de meringue daarna met behulp van een crème brûlée-brander.