Limoen meringue taartjes

Limoen meringue taartjes

45 minutenCake/taartOvenGemiddeld
Dit recept is voor 4 taartjes

Ingredienten

  • 100 gram Zeeuwse bloem
  • 30 gram poedersuiker
  • 50 gram koude boter
  • ½ eidooier, eiwit bewaren
  • Snufje zout
  • Boter om in te vetten
  • Steunvulling (erwten o.i.d.)
  • Sap van 2 limoenen
  • Rasp van 1 limoen
  • 2,5 eidooier, eiwit bewaren
  • 1 heel ei
  • 50 ml water
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eiwitten
  • 65 gram suiker

Benodigdheden

  • Crème brûlée brander
  • Garde
  • Kom
  • Pan
  • Bakvorm
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Bodems

Stap 1:
Doe de bloem, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met deeghaken of handen tot een kruimelig deeg.

Stap 2:
Voeg de halve eidooier toe en kneed kort tot een egaal deeg.

Stap 3:
Dek af en laat koelen in de koelkast.

Stap 4:
Verwarm de oven op 170 °C Hetelucht Plus.

Stap 5:
Vet vier taartvormpjes in met boter.

Stap 6:
Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee.

Stap 7:
Leg een stukje bakpapier op het deeg en doe de steunvulling erin.

Stap 8:
Bak ze 20 minuten, haal ze uit de oven, verwijder de steunvulling en bak ze nog 5 minuten zonder de vulling.

 

Limoenvulling

Stap 1:
Verwarm de limoensap, limoenrasp, eidooiers, ei, water, maïzena en suiker in een pannetje.

Stap 2:
Breng al roerend aan de kook. Goed blijven roeren, anders gaan de eieren stollen.

Stap 3:
Nadat het limoenmengsel heeft gekookt, direct van het vuur nemen.

Stap 4:
Laat afkoelen tot ongeveer 30 °C.

Stap 5:
Klop nu de boter stukje voor stukje erdoor met een garde of mixer.

Stap 6:
Zet afgedekt in de koelkast.

 

Meringue

Stap 1:
Doe de eiwitten in een schone, droge en vetvrije kom en klop ze samen met het snufje zout stijf.

Stap 2:
Voeg beetje voor beetje de suiker toe.

Stap 3:
Het schuim is goed als het mooi glanst en pieken vormt.

 

Serveren

Stap 1:
Haal het limoenmengsel uit de koelkast en vul de taartbodems hiermee.

Stap 2:
Bestrooi met een beetje paneermeel.

Stap 3:
Dit voorkomt dat de citroenvulling en de eiwitten elkaar raken.

Stap 4:
Spuit het eiwit er met een spuitzak met een grof spuitmondje op.

Stap 5:
Voor een wat ander effect kunt u dit er ook met een lepel op doen.

Stap 6:
Kleur de meringue daarna met behulp van een crème brûlée-brander.