Coffee & Carrot salade

GroenteOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 1000 gr wortelen
  • 400 ml koffie
  • 50 gr honing
  • 50 gr palmsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper / zout
  • Olie
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 100-150 g pinda's

Benodigdheden

  • Oven

Bereidingswijze

Snijd het groene deel van de wortelen, ca. 1 cm van de wortels en controleer op onregelmatigheden.
Was de wortels onder stromend water en zeef ze.
Verdeel de wortelen over de bakplaat.
Bereid de marinade
Bereid de garnering
Leg de wortelen op een bord, besprenkel ze met de marinade en strooi de pinda’s erover.
Kies de koriander en garneer de salade er royaal mee.

Marinade

Plet de kardemom met het een mes op de snijplank.
Scheur de laurierblaadjes en breek de kaneelstokjes.
Doe de kruiden in de pan en bak ze 5 min op middelhoog vuur. Blus af met de koffie en kook zachtjes tot het tot de helft is gereduceerd.
Voeg vervolgens de honing en palmsuiker toe en laat inkoken tot een lichte siroop
Laat de siroop iets afkoelen zodat het beter mengt met de wortels. Neem 1/3 van de marinade en zet apart
Verwarm de oven voor op ongeveer 215 ° C
Meng de wortels met de marinade, voeg peper en zout toe en schuif ze in de oven
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190 ° C en bak gedurende 20 min
Haal de wortels eruit en laat ze afkoelen

Garnering

Verwarm een pan voor en rooster de pinda’s tot ze goudbruin zijn, schud ze af en toe
Voeg op een scheutje olie en snufje zout toe wanneer de pinda’s bijna goudbruin zijn
Laat ze afkoelen op een bord met keukenpapier
Hak ze grof met een mes
Snij de avocado met het mes doormidden
Verwijder de pit, snij de avocado over de lengte in twee stukken en verwijder de schil
Snij de avocado in grove plakjes en rasp de limoenschil over de avocado
Halveer de limoen en besprenkel de avocado met het sap van de limoen
Bewaar de avocado tot gebruik in de koelkast

Deel dit artikel: