Lenterisotto met asperges en peulvruchten

Lenterisotto met asperges en peulvruchten

45 minGroenteKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 400 gram risotto rijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor vegetariĆ«rs)
  • 500 gram witte asperges AA
  • 150 gram groene asperges
  • 200 gram sugar snaps
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwtjes
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas

Supplies

  • Pan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Schil de witte asperges rondom twee keer en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in schuine stukken. Kook ze ongeveer 6 minuten.

Stap 2:
Maak de groene asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine stukken (groene asperges hoeven niet geschild te worden).

Stap 3:
Kook de sugar snaps, peultjes en doperwtjes kort.

Stap 4:
Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een pan en bak de sjalot glazig.

Stap 5:
Voeg de risotto toe en roer met een houten lepel tot de korrels glanzen.

Stap 6:
Giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn geabsorbeerd is.

Stap 7:
Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren, zodat het vocht opgenomen kan worden door de rijst.

Stap 8:
Blijf dit herhalen totdat de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Stap 9:
Voeg in de laatste 10 minuten de groenten toe.

Stap 10:
Roer als laatste de parmezaanse kaas en de rest van de boter door de rijst heen.