Lenterisotto met asperges en peulvruchten
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Schil de witte asperges rondom twee keer en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in schuine stukken. Kook ze ongeveer 6 minuten.
Stap 2: Maak de groene asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine stukken (groene asperges hoeven niet geschild te worden).
Stap 3: Kook de sugar snaps, peultjes en doperwtjes kort.
Stap 4: Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een pan en bak de sjalot glazig.
Stap 5: Voeg de risotto toe en roer met een houten lepel tot de korrels glanzen.
Stap 6: Giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn geabsorbeerd is.
Stap 7: Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren, zodat het vocht opgenomen kan worden door de rijst.
Stap 8: Blijf dit herhalen totdat de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Stap 9: Voeg in de laatste 10 minuten de groenten toe.
Stap 10: Roer als laatste de parmezaanse kaas en de rest van de boter door de rijst heen.