Lasagne met gerookte zalm, ricotta en spinazie

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

1 uurVisOvenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel ( afgestreken) nootmuskaat
  • 4 gerookte zalmfilets, verdeeld in kleine stukjes
  • 12 lasagnevellen
  • 100 ml melk
  • 2 tomaten, in plakjes

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Ovenschaal

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook 2 á 3 minuten.

Stap 2:
Schep de spinazie er in delen doorheen en laat op hoog vuur slinken. Schep het overtollige vocht eruit.

Stap 3:
Meng met de helft van de ricotta en geraspte kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Maak in een ovenschaal laagjes van de spinazie en de zalm. Eindig met de lasagnevellen.

Stap 5:
Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste vellen uit.

Stap 6:
Leg hierop de plakjes tomaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

Stap 7:
Dek de schaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (dit is niet nodig wanneer verse lasagnevellen gebruikt worden).

Stap 8:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C. Bak de lasagne gedurende 45 minuten.