Kipkluifjes en Bospeentjes

60 tot 70 minutenGevogelteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 12 kipvleugels (+-1 kg)
  • 1 el tex mex kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 bos bospeen
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 150 ml volle yoghurt
  • 2 geschilde bospenen
  • 1 tl shiracha

Supplies

  • Dunschiller
  • Rasp
  • Schaal
  • Oven rooster
  • Mes
  • Kom
  • Bakplaat
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Kipkluifjes en bospeentjes

Stap 1:

Meng de kipvleugels met de tex mex kruiden, paprikapoeder en zonnebloemolie.

Stap 2:

Laat de kippenvleugels 1 uur marineren.

Stap 3:

Verwarm de oven voor.
Circulatiegrill        165C

Stap 4:

Verdeel de kipkluifjes over het rooster met daaronder een bakplaat.
Circulatiegrill       165 ˚C
Tijdsduur              15 minuten

Stap 5:

Snijd het loof van de bospenen af.

Stap 6:

Schil de bospenen en leg er twee apart voor de dip.

Stap 7:

Meng de overige bospenen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Stap 8:

Leg de bospenen tussen de kipkluifjes en stel de oven opnieuw in.
Circulatiegrill        165C 
Tijdsduur               30 minuten

Stap 9:

Rasp de twee overgebleven bospenen en meng door de yoghurt en de shiracha saus.

Stap 10:

Schep de yoghurtdip in een schaaltje en bewaar tot later gebruik.

Stap 11:

Leg de kipkluifjes en de bospenen op een schaal of plank en serveer met de yoghurtdip.