Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Kip met rode curry en verse mango

Kip met rode curry en verse mango

GevogelteKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 6 kippendijen
  • 1 teen knoflook
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 el rode currypasta
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 verse rijpe mango
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 à 3 el nam pla (vissaus)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 3 cm laos
  • 150 ml kippenfond (zoutloos)
  • 2 el palmsuiker

Benodigdheden

  • Pan

Stap 1:
Kneus met de achterkant van het mes het dikke gedeelte van de sereh. Snijd de laos in dunnen plakken, de chilipeper in dunne ringetjes en de kippendijen en mango in blokjes. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit.

Stap 2:
Verhit in een pan twee eetlepels olie en bak hierin de kippendijen goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en leg de kippendijen op keukenpapier.

Stap 3:
Zweet de sjalotjes even aan in de pan en voeg de knoflook toe. Doe vervolgens de currypasta in de pan en roer deze los. Voeg wat van de kokosmelk toe en laat het vocht inkoken tot er ‘olie-oogjes’ verschijnen. Herhaal dit met de resterende kokosmelk. Voeg de sereh, laos, limoenblaadjes, suiker en vissaus toe. Proef of de saus nog iets meer suiker of nam pla nodig heeft.

Stap 4:
Leg de kippendijen in de saus, voeg de kippenfond toe en zet de kookplaat op de sudderstand. Laat het zo’n twintig minuten sudderen en controleer of de saus de juiste dikte heeft.

Stap 5:
Verwijder vlak voor het serveren de sereh en roer de mangoblokjes door de curry.

Serveren:
Serveer deze curry met rijst en garneer het gerecht met koriander en chiliringetjes.

Deel dit artikel: