Kip-tofu spiesjes met basmati rijst

Kip-tofu spiesjes met basmati rijst

GevogelteBBQMakkelijk

Ingredients

  • 1 pak basmati rijst
  • 2 gedroogde rode chilipepers, zeer fijn gehakt
  • 2 middelgrote kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 pakje tofu, in blokjes gesneden
  • Bamboe spiesjes, in water geweekt (dan verbranden ze niet)
  • 1 á 2 frisse appels, in kleine blokjes
  • 2 verse, nog stevige perziken, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gefrituurde pompoenpitten
  • 2 takjes platte peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel blanke sojasaus
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 2 koffielepels suiker

Supplies

  • Grillpan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook de rijst met wat zout gaar (stoomoven: 20 minuten op 100 °C).

Stap 2:
Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Stap 3:
Rijg de kipstukjes en tofu om en om aan de spiesjes en leg ze in de marinade.

Stap 4:
Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Stap 5:
Bak de spiesjes in een grillpan of op de barbecue.

 

Serveren

Stap 1:
Doe de rijst in een schaaltje en bestrooi – voorzichtig – met de chilipoeder.

Stap 2:
Leg de blokjes appel en perzik op een bordje en druppel er wat van de dressing overheen.

Stap 3:
Leg hierop de spiesjes en bestrooi met de pompoenpitjes en peterselie.

Stap 4:
De kip-tofu spiesjes met appel- en perzikblokjes, frisse yoghurtdressing en basmati rijst zijn klaar om te serveren.