Kip met rode curry en verse mango

Kip met rode curry en verse mango

45 minutenGevogelteKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 6 personen

Ingredients

  • 6 kippendijen
  • 1 teen knoflook
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 el rode currypasta
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 1 verse rijpe mango
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 à 3 el nam pla (vissaus)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 3 cm laos
  • 150 ml kippenfond (zoutloos)
  • 2 el palmsuiker

Supplies

  • Pan

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kneus met de achterkant van het mes het dikke gedeelte van de sereh.

Stap 2:
Snijd de laos in dunnen plakken, de chilipeper in dunne ringetjes en de kippendijen en mango in blokjes.

Stap 3:
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit.

Stap 4:
Verhit in een pan twee eetlepels olie en bak hierin de kippendijen goudbruin en gaar.

Stap 5:
Schep ze uit de pan en leg de kippendijen op keukenpapier.

Stap 6:
Zweet de sjalotjes even aan in de pan en voeg de knoflook toe.

Stap 7:
Doe vervolgens de currypasta in de pan en roer deze los.

Stap 8:
Voeg wat van de kokosmelk toe en laat het vocht inkoken tot er ‘olie-oogjes’ verschijnen.

Stap 9:
Herhaal dit met de resterende kokosmelk. Voeg de sereh, laos, limoenblaadjes, suiker en vissaus toe.

Stap 10:
Proef of de saus nog iets meer suiker of nam pla nodig heeft.

Stap 11:
Leg de kippendijen in de saus, voeg de kippenfond toe en zet de kookplaat op de sudderstand.

Stap 12:
Laat het zo’n twintig minuten sudderen en controleer of de saus de juiste dikte heeft.

Stap 13:
Verwijder vlak voor het serveren de sereh en roer de mangoblokjes door de curry.

 

Serveren
Serveer deze curry met rijst en garneer het gerecht met koriander en chiliringetjes.