Kip met rode curry en verse mango
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Kneus met de achterkant van het mes het dikke gedeelte van de sereh.
Stap 2: Snijd de laos in dunnen plakken, de chilipeper in dunne ringetjes en de kippendijen en mango in blokjes.
Stap 3: Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit.
Stap 4: Verhit in een pan twee eetlepels olie en bak hierin de kippendijen goudbruin en gaar.
Stap 5: Schep ze uit de pan en leg de kippendijen op keukenpapier.
Stap 6: Zweet de sjalotjes even aan in de pan en voeg de knoflook toe.
Stap 7: Doe vervolgens de currypasta in de pan en roer deze los.
Stap 8: Voeg wat van de kokosmelk toe en laat het vocht inkoken tot er ‘olie-oogjes’ verschijnen.
Stap 9: Herhaal dit met de resterende kokosmelk. Voeg de sereh, laos, limoenblaadjes, suiker en vissaus toe.
Stap 10: Proef of de saus nog iets meer suiker of nam pla nodig heeft.
Stap 11: Leg de kippendijen in de saus, voeg de kippenfond toe en zet de kookplaat op de sudderstand.
Stap 12: Laat het zo’n twintig minuten sudderen en controleer of de saus de juiste dikte heeft.
Stap 13: Verwijder vlak voor het serveren de sereh en roer de mangoblokjes door de curry.
Serveren Serveer deze curry met rijst en garneer het gerecht met koriander en chiliringetjes.