Kersttrifle

Kaas/zuivelGemiddeld
Dit recept is voor 8 personen

Ingredienten

  • 1 blaadje gelatine
  • 125 ml champagne
  • 35 gram suiker
  • 15 gram custardpoeder
  • 2 el water
  • 35 gram eidooier
  • 55 gram suiker
  • 375 ml slagroom
  • 50 ml eiwit 30
  • 200 gram roomkaas
  • 25 gram poedersuiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 145 gram pure chocolade
  • 10 roze peperkorrels
  • 20 gram gehakte pistache
  • Bosvruchten / cranberry compote
  • 16 ronde plakjes cake ter grote van de glazen
  • crème de cassis

Benodigdheden

  • Spatel
  • Kom
  • Pan
  • Spuitzak
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Champagne mousse

Stap 1:
Week de gelatine in ruim koud water.

Stap 2:
Kook de champagne samen met de 35 gram suiker.

Stap 3:
Meng het custardpoeder met het water en voeg dit al roerende toe aan de kokende champagne.

Stap 4:
Laat dit 2 minuten doorkoken zodat het zetmeel gaart.

Stap 5:
Voeg nu de gelatine toe en blijf roeren tot deze is opgelost.

Stap 6:
Klop de eidooier met de 25 gram suiker goed los.

Stap 7:
Giet het hete champagnemengsel op de eidooier en roer goed door.

Stap 8:
Laat dit afkoelen en klop ondertussen de slagroom tot yoghurtdikte.

Stap 9:
Spatel de slagroom door het afgekoelde mengsel.

Stap 10:
Doe de mousse in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

 

Chocolademousse

Stap 1:
Smelt de chocolade.

Stap 2:
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.

Stap 3:
Klop het eiwit stijf en voeg in gedeelte de suiker toe.

Stap 4:
Voeg 1/3 deel van de slagroom en 1/3 deel van het eiwit toe aan de gesmolten chocolade, meng dit tot een egale massa.

Stap 5:
Voeg nu de overige slagroom toe en spatel deze er voorzichtig door.

Stap 6:
Voeg als laatste de rest van het eiwit toe en spatel ook dit er voorzichtig door.

Stap 7:
Doe de mousse in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik.

 

Cheesecakecrème

Stap 1:
Meng de roomkaas met de poedersuiker en doe deze in een spuitzak.

 

Chocoladeschotsen

Stap 1:
Smelt beide soorten chocolade.

Stap 2:
Giet de chocolade op een bakpapier en strijk deze uit.

Stap 3:
Bestrooi de witte chocolade met de roze peperkorrels en de pure met de pistache.

Stap 4:
Laat de chocolade stollen in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1:
Schep eerst wat van de compote onderin het glas.

Stap 2:
Spuit hierop de champagnemouse, leg hier een plakje cake op en druk dit iets aan.

Stap 3:
Besprenkel de cake met crème de cassis.

Stap 4:
Spuit hierop de chocolademousse.

Stap 5:
Schep hierop weer wat van de compote en leg hierop de chocolate chips cookies.

Stap 6:
Leg hierop weer een plakje cake en druk dit zachtjes aan.

Stap 7:
Besprenkel de cake met crème de cassis.

Stap 8:
Spuit als laatste de cheesecakecrème erop en weer een beetje van de compote.

Stap 9:
Garneer met de chocoladeschotsen.