Winterse worteltaart met kaneelkruimels
Ingredienten
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram patentbloem
- 160 gram kristalsuiker
- 15 gram kaneel, gemalen
- Snuf zout
- 200 gram wortel
- 4 eieren
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 300 ml olie
- Snuf zout
- 5 gram kaneel
Benodigdheden
- Rasp
- Dunschiller
- Springvorm
- Snijplank
- Oven
Stap 1:
Meng de ingrediënten voor de kaneelkruimels in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Zet tot verder gebruik in de koelkast.
Stap 2:
Schil en rasp de wortel en meng met de overige ingrediënten tot een samenhangend deeg voor de taart.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 ºC.
Stap 4:
Vet een quichevorm in. Druk het deeg in de vorm en verdeel de kaneelkruimels erover. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven.
Stand: Hetelucht Plus 160 ºC, gedurende 40 minuten
Stap 5:
Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.
Stap 6:
Serveer de worteltaart met een bolletje vanille-ijs.