Katsu sando

20 minVleesKookplaatMakkelijk

Ingredients

  • 2 varkenskoteletten
  • 4 dikke plakken briochebrood
  • 50 gram grove broodkruim
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 2 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el tonkatso saus
  • 100 gram spitskool, fijngesneden

Supplies

  • Teppanyaki plaat
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Leg de koteletten tussen 2 vellen plasticfolie en sla plat met een vleeshamer of een pan.
  2. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  3. Kluts de eieren.
  4. Haal de koteletten door de bloem en klop de overtollige bloem van het vlees. Haal vervolgens de koteletten met bloem door de geklutste eieren. En leg als laatste de koteletten in de broodkruim. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is met de broodkruim.
  5. Laat de teppanyaki plaat opwarmen op stand 7 op de inductiekookplaat.
  6. Bak de gepaneerde koteletten goudgeel in rijstolie op de teppanyaki plaat en vervolgens ook de sneetjes briochebrood.
  7. Smeer daarna 2 sneetjes briochebrood in met mayonaise en mosterd. Besmeer de andere 2 sneetjes briochebrood met tonkatsu saus.
  8. Leg de spitskool bovenop de sneetjes briochebrood met mayonaise en mosterd en plaats de gebakken koteletten bovenop de spitskool. De broodjes maak je vervolgens af met de sneetjes briochebrood met tonkatsu saus.
  9. Zet de broodjes even onder druk zodat ze mooi strak komen te liggen.
  10. Verwijder met een scherp mes de korsten en snijd de broodjes door de helft.
  11. Serveer de broodjes met de open zijde omhoog.