Granolabar

Een granolabar is een perfect tussendoortje. Of je nu op je werk bent of gewoon lekker thuis: je geeft jezelf een energieboost met deze variant met walnoten en cranberries.

45 minutenGraanOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram boter
  • 200 gram havermout
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 3 el honing
  • 100 gram lichte muscovado suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 gram gedroogde cranberries

Benodigdheden

  • Bakvormpjes
  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
    Hetelucht plus    160 °C
  1. Verdeel de havermout, zonnebloempitten, sesamzaad en walnoten over een bakplaat en zet in de oven.
    Hetelucht plus    160 °C
    Bereidingstijd     10 minuten
  1. Verwarm de boter en voeg de honing en suiker toe.
  2. Voeg de haver, kaneel en de cranberries toe en meng goed door.
  3. Beboter een bakvorm en voeg het mengsel toe, druk dit lichtjes aan.
  4. Zet in de oven.
    Hetelucht plus    180 °C
    Bereidingstijd     30 minuten
  1. Laat het geheel afkoelen in de bakvorm en snijd in dikke repen.
  2. Bewaar in een afgesloten bak.