Italian sausage

Italian sausage

VleesStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 porties

Ingredients

  • 300 g lamsnek
  • 3 g venkelzaad
  • 4 g zout
  • 3 g gestoten peperkorrels
  • ½ venkel
  • 1 schapensnaar
  • 4 el ketchup
  • 4 stuks mini Roma tomaten
  • 4 stuks mini buffelmozzarella
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 4 ciabattabroodjes (met oregano)
  • ½ venkel

Supplies

  • Gehaktmolen

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Worst

Stap 1:
Snijd de venkel in zeer fijne blokjes en gebruik voor de bereiding van de worst 50 gram. Bewaar de overige venkel voor later gebruik.

Stap 2:
Snijd het vlees in gelijke blokjes, meng met het venkelzaad, zout, peper en de venkel.

Stap 3:
Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Koken universeel             75 °C
Tijdsduur                          8 minuten

Stap 4:
Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1:
Bak of grill de worstjes. Bak de tomaten kort mee.

Stap 2:
Rol de mozzarella in een basilicumblad en prik deze samen met een tomaatje op een prikker. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Snijd de venkel met behulp van een snijmachine of mandoline in zeer dunne schijfjes, maak dit aan met wat olijfolie, peper en zout.

Stap 4:
Snijd de broodjes aan de bovenkant open en smeer er de ketchup in.

Stap 5:
Leg nu eerst het worstje in het broodje, leg hier overheen wat venkelsalade. Steek de prikker met tomaat en mozzarella door het worstje en het broodje.

 

Biertip: Peroni bier