Italian sausage
De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Worst
Stap 1: Snijd de venkel in zeer fijne blokjes en gebruik voor de bereiding van de worst 50 gram. Bewaar de overige venkel voor later gebruik.
Stap 2: Snijd het vlees in gelijke blokjes, meng met het venkelzaad, zout, peper en de venkel.
Stap 3: Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
Koken universeel 75 °C Tijdsduur 8 minuten
Stap 4: Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.
Serveren
Stap 1: Bak of grill de worstjes. Bak de tomaten kort mee.
Stap 2: Rol de mozzarella in een basilicumblad en prik deze samen met een tomaatje op een prikker. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Snijd de venkel met behulp van een snijmachine of mandoline in zeer dunne schijfjes, maak dit aan met wat olijfolie, peper en zout.
Stap 4: Snijd de broodjes aan de bovenkant open en smeer er de ketchup in.
Stap 5: Leg nu eerst het worstje in het broodje, leg hier overheen wat venkelsalade. Steek de prikker met tomaat en mozzarella door het worstje en het broodje.
Biertip: Peroni bier