Bereidingswijze Sushi rijst
Stap 1: Doe de rijst in een kom en spoel het grondig tot het water helder is, ververs het water regelmatig. Giet de rijst af en laat het in een zeef uitlekken.
Stap 2: Weeg de gewassen rijst nogmaals tot een 250ml.
Stap 3: Doe de rijst in een diepe dichte stoomovenpan of in de pan van de rijstkoker en giet er 235 ml water bij en laat de rijst 30 minuten rusten.
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 10 minuten
Of
Rijstkoker aan
Bereidingstijd totdat het lampje uitgaat
Kookpan stand 4
Bereidingstijd 14 minuten
Stap 4: Laat de rijst nog circa 10 tot 15 minuten afgedekt staan.
Stap 5: Doe de gare rijst in een grote, ondiepe schaal of kom (zo kan de rijst goed afkoelen) en besprenkel het met het sushi azijn.
Stap 6: Spatel (niet roeren) het azijnmengsel door de rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur alvorens het verder te verwerken.
Bereidingswijze Ice-tray sushi
Stap 1: Pak de icecube-tray in met plastic folie.
Stap 2: Verdeel 2 plakjes zalm recht onderin de icecube-tray. Zorg ervoor dat de vis strak ligt en dakpansgewijs. Doe dit met alle zalm.
Stap 3: Doe hetzelfde met de komkommer, tonijn en gamba’s.
Stap 4: Vul de icecube-tray af met rijst, zorg ervoor dat de rijst licht wordt aangedrukt. Dit zorgt ervoor dat de blokjes dadelijk bij elkaar blijven.
Stap 5: Stort de icecube-tray voorzichtig op een plank en verwijder het plastic folie.
Stap 6: Garneer de komkommer sushi met wassabi en mayonaise. Spuit kleine dopjes en beleg die met een dun plakje radijs.
Stap 7: Zet dopjes mayonaise op de zalm en werk af met tobiko, doe hetzelfde bij de gamba’s.
Stap 8: Spuit mayonaise en wassabi op de tonijn en komkommer, bestrooi met furikake.
Stap 9: Serveer met bakjes sojasaus en wassabi.
Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!