Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Kastanjes met serranoham en rozemarijn

Kastanjes met serranoham en rozemarijn

NotenStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 18 tamme kastanjes
  • 18 korte takjes rozemarijn
  • 9 plakjes serranoham
  • Witte peper uit de molen
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Pan

Stap 1:
Kruis de bovenkant van de kastanjes met een scherp schilmesje in en breng ze in een laagje water aan de kook. Kook ze 8 à 10 minuten en neem de pan van het vuur. Voor de stoomoven: 8 minuten op 100 °C.

Stap 2:
Pel de kastanjes en laat ze afkoelen.

Stap 3:
Halveer de plakjes serranoham in de lengte. Bestrooi ze licht met witte peper. Wikkel om elke kastanje een plakje ham en steek vast met het rozemarijn takje. Dit gaat gemakkelijk, omdat de kastanje gaar is.

Stap 4:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kastanjes totdat de ham krokant is.

 

Tip

Ze kunnen koud of warm gegeten worden.

Deel dit artikel: