Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

1.5 tot 2 uurVleesStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 kilo hertenpoulet
  • 100 gram winterwortel
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram prei
  • 50 gram ui
  • 5 gram hele kardemon
  • 4 stuks steranijs
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 10 gram witte peperkorrels, gekneusd
  • 3 kruidnagels
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml wildbouillon
  • 250 gram ontbijtkoek
  • 250 gram cranberry’s of vossebessen
  • 100 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Supplies

  • Braadpan
  • Bakplaat
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het licht met bloem.

Stap 2:
Verhit de olie met de boter in de Hub of een grote braadpan en zet hierin het vlees goed aan.

Stap 3:
Voeg de wortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak het even mee.

Stap 4:
Blus het af met rode wijn en de bouillon.

Stap 5:
Voeg de ontbijtkoek toe. Roer het geheel goed door en doe alles over in een passende dicht stoomovenpan.

Stomen         100 ºC
Tijdsduur       60 minuten

Of in de drukstoomoven

Stomen         120 ºC
Tijdsduur       25 tot 30 minuten

Stap 6:
Serveer de hertenstoof met rodekool met vossenbessen en aardappeltaart.