Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek
De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.
Bereiding
Stap 1: Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het licht met bloem.
Stap 2: Verhit de olie met de boter in de Hub of een grote braadpan en zet hierin het vlees goed aan.
Stap 3: Voeg de wortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak het even mee.
Stap 4: Blus het af met rode wijn en de bouillon.
Stap 5: Voeg de ontbijtkoek toe. Roer het geheel goed door en doe alles over in een passende dicht stoomovenpan.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 60 minuten
Of in de drukstoomoven
Stomen 120 ºC Tijdsduur 25 tot 30 minuten
Stap 6: Serveer de hertenstoof met rodekool met vossenbessen en aardappeltaart.