Aardappelmousseline met verse rozemarijn
Ingredienten
- 500 gram aardappelen, geschild
- 50 gram boter
- 100 gram room
- 100 gram melk
- ½ eetlepel verse rozemarijn, gehakt
- Peper uit de molen
- Fijn zeezout
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Snijd de aardappelen in blokjes en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Schuif de pan onder in de stoomoven.
Functie: Stomen
100 °C, gedurende 15 minuten
Of in de drukstoomoven
120 °C, gedurende 5 minuten
Stap 2:
Doe boter, room en melk in een dichte stoomovenpan en schuif deze boven de aardappelen in de stoomoven.
Functie: Stomen
100 °C, gedurende 5 minuten
Stap 3:
Neem de aardappelen uit de stoomoven en laat ze 2 minuten op het aanrecht staan om droog te stomen.
Stap 4:
Pers de aardappelen door een pureeknijper en meng het kruim met het warme melk-roommengsel zodat er een smeuïge puree ontstaat.
Stap 5:
Breng de puree op smaak met peper, zout en rozemarijn.
Tip
Lekker bij ‘Envelop van zeeduivel met gamba’s geserveerd met aardappelmousseline en basilicumsaus’