Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

1.5 tot 2 uurKoekOvenMakkelijk

Ingredients

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donker bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram boter, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 300 gram amandelspijs
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • snufje zout
  • zakje garneeramandelen
  • bloem om werkblad te bestuiven

Supplies

  • Huishoudfolie
  • Kwast
  • Spatel
  • Kom
  • Zeef
  • Bakvorm
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C Hetelucht Plus.

Stap 2:
Zeef het bakmeel, het zout en de koekkruiden. Doe de suiker erbij, de boter klontjes en de melk. Kneed dit tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en leg ongeveer 45 minuten in de koelkast.

Stap 3:
Verkruimel de amandelspijs en vermeng met de limoenrasp en de helft van de twee losgeklopte eieren.

Stap 4:
Laat het deeg even op temperatuur komen en verdeel in twee gelijke porties.

Stap 5:
Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap 6:
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot de maat van de bakvorm.

Stap 7:
Doe het deeg in de vorm. Verdeel met een spatel de amandelspijs over het deeg en laat de randen vrij. Leg de andere deeghelft erop en druk de randen dicht.

Stap 8:
Versier met de amandelen en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

Stap 9:
Bak in ongeveer 40 minuten gaar en laat buiten de oven afkoelen.