Tarte tatin van biet
Ingredienten
- 400 gram rode biet
- 1 rode ui
- 3 tl olijfolie
- 2 tl rijstwijnazijn
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 2 stuks steranijs
- 25 gram bloem
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 sinaasappel
- Groene salade
Benodigdheden
- Tarte tatin vorm
- Stoomovenpan met gaatjes
- Aluminiumfolie
Stap 1:
Stoom of kook de bietjes gaar op 100 ºC in circa 50-60 minuten.
Stap 2:
Laat de bietjes afkoelen en pel ze.
Stap 3:
Snijd de rode ui door de helft en dan weer in vieren.
Stap 4:
Doe hetzelfde met de gare bieten.
Stap 5:
Doe de olie in de tarte tatin vorm en meng hierin de bieten, rode ui, rijstwijnazijn, suiker en steranijs goed door elkaar.
Stap 6:
Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor 20 minuten 180 ºC om te laten karamelliseren.
Stap 7:
Snijd het bladerdeeg uit, net zo groot als de vorm, en leg het op de vorm die je uit de oven hebt gehaald.
Stap 8:
Dek alles mooi af binnen de vorm en prik gaatjes in het bladerdeeg, zodat het minder souffleert en de stoom makkelijker kan ontsnappen.
Stap 9:
Plaats terug in de oven en bak af in circa 25 minuten totdat het bladerdeeg gaar en goudgeel is.
Stap 10:
Laat de tarte tatin even staan en draai deze dan voorzichtig om met een bord. Laat alle stroop/caramel over de tarte tatin lopen.
Stap 11:
Rasp er wat schil van een gewassen sinaasappel overheen en serveer met een groene salade.