Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

GroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 aubergines
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 4 tomaten, ontvelt en in blokjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 4 el olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes bladpeterselie
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 2 bollen buffelmozzarella

Supplies

  • Ovenschaal
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Halveer de aubergines en stoom ze 10 minuten op 100 ºC.

Stap 2:
Laat ze afkoelen en haal met een lepel het vruchtvlees eruit en hak het grof.

Stap 3:
Bak het gehakt rul in wat olijfolie en voeg de tijm toe.

Stap 4:
Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in wat olijfolie. Voeg de ontvelde en in blokjes gesneden tomaat toe en als laatste het grof gehakte auberginevlees en laat het overtollige vocht verdampen.

Stap 5:
Voeg het gehakt toe en breng op smaak met peper zout. Doe vervolgens de gehakte peterselie erbij.

Stap 6:
Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie in. Vul ze daarna met het gehaktmengsel. Bedek met de mozzarella en plaats 20-25 minuten in de oven op 180 ºC Hetelucht Plus.

Stap 7:
Scheur er als laatste wat verse basilicum over.

 

Tip: Serveer met wat brood en salade.