Cocktail garnalen, watermeloen en feta

VisOvenGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 4 takjes dille
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 100 gram watermeloen brunoise
  • 100 gram feta
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 37 g boter gesmolten
  • 7 g witte sesamzaadjes
  • 7 g zwarte sesamzaadjes
  • mespuntje sambal
  • 23 g bloem
  • 60 g poedersuiker
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Silicone bakmat
  • Zeef
  • Spuitzak
  • Koksmes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Cocktail

Stap 1:
Snijd 2 takjes dille fijn en bewaar 2 takjes voor de garnering.

Stap 2;
Brokkel de feta en leg de watermeloen op een zeef.

Stap 3:
Meng de garnalen met de dille en breng op smaak met peper, zout en olijfolie, bewaar alles tot verder gebruik.

 

Sesamkletskop

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 175ºC.

Stap 2:
Meng alle ingrediënten voor de kletskop goed door elkaar en doe ze in een spuitzak.

Stap 3:
Spuit 4 kleine dopjes op een silicone bakmat en schuif deze in de oven.

Hetelucht Plus             175ºC
Tijdsduur                      8-10 minuten

Stap 4:
Haal de kletskop uit de oven en draai deze om het pijpje en laat ze afkoelen zodat er een cilinder ontstaat.

Stap 5:
Als de kletskoppen niet meer buigzaam zijn zet ze dan even terug in de oven.

 

Serveren

Stap 1:
Schep eerst een lepel garnalen in de glaasjes.

Stap 2:
Daarna een lepel watermeloen, daarop een lepel feta en als laatste nogmaals een lepel garnalen.

Stap 3:

Steek in ieder glaasje een sesamkletskop en garneer met een takje dille.