Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing
De bereidingstijd is ca. 25 minuten.
Bereiding
Stap 1: Leg de roobaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en strooi er de oregano over. Zet het tot gebruik koel weg.
Stap 2: Leg de broccoliroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze beetgaar.
Stomen 100ºC Tijdsduur 3 minuten
Laat de broccoli vervolgens afkoelen.
Stap 3: Meng in een royale kom de afgekoelde broccoli met de olijven, sjalotsnippers, Feta, kerstomaatjes, sesamzaad en kervel.
Stap 4: Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap. Spatel het voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
Koriander-sojadressing
Stap 1: Voor de koriander-sojadressing meng je de ingrediënten in een kom.
Stap 2: Breng de dressing goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Serveren
Stap 1: Schuif de roodbaars in de stoomoven.
Stomen 85ºC Tijdsduur 8 minuten
Stap 2: Meng 2 eetlepels dressing door de salade.
Stap 3: Verdeel de salade over 4 borden en leg er een stukje roodbaars op.
Stap 4: Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.