Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing

25 minutenVisStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 4 roodbaarsfilets, zonder graat
  • 1 theelepel oregano, gehakt
  • 1 broccoli in roosjes van 3-4 cm
  • 1 banaansjalot, gesnipperd
  • 50 gram zwarte olijven, ontpit en in schijfjes gesneden
  • 100 gram Feta in blokjes van ca. ½ cm
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 150 gram kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 1 theelepel kervel, gehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • 1 theelepel sereh (citroengras), zeer fijngehakt
  • 2 theelepels koriander, gehakt
  • 1 theelepel bieslook, gesneden
  • 1 eetlepel vissaus

Supplies

  • Kom
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Leg de roobaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en strooi er de oregano over. Zet het tot gebruik koel weg.

Stap 2:
Leg de broccoliroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze beetgaar.

Stomen                100ºC
Tijdsduur             3 minuten

Laat de broccoli vervolgens afkoelen.

Stap 3:
Meng in een royale kom de afgekoelde broccoli met de olijven, sjalotsnippers, Feta, kerstomaatjes, sesamzaad en kervel.

Stap 4:
Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap. Spatel het voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.

 

Koriander-sojadressing

Stap 1:
Voor de koriander-sojadressing meng je de ingrediënten in een kom.

Stap 2:
Breng de dressing goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

 

Serveren

Stap 1:
Schuif de roodbaars in de stoomoven.

Stomen              85ºC
Tijdsduur           8 minuten

Stap 2:
Meng 2 eetlepels dressing door de salade.

Stap 3:
Verdeel de salade over 4 borden en leg er een stukje roodbaars op.

Stap 4:
Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.